Blogopmaak

Fruta Fresca

Gevulde paprika met gehakt

Gevulde paprika met gehakt 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 zoete puntpaprika
  • 2 tomaten
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden (of verse na eigen smaak)
  • 1 groentebouillonblokje
  • 4 rode paprika’s
  • 300 gram witte rijst

 

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de ui in snippers. Maal de knoflook fijn. Snij de punt paprika in reepjes. En snij de tomaten in blokjes. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak het gehakt in 3 minuten rul. Voeg vervolgens de ui en knoflook toe in de pan en bak dit 2 minuten mee. Schep de puntpaprika en tomaat erdoor. Voeg de kruiden toe en laat dit nog 10 minuten opstaan op laag vuur. Snijd de kapjes van de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Zet de paprika’s in de ovenschaal. Vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Leg de kapjes erop en vul de ovenschaal met heet water, verkruimel het bouillonblokje boven de ovenschaal zodat er bouillon ontstaat. Stoof de paprika’s in de voorverwarmde oven in 40 minuten gaar. Kook intussen de rijst gaar. Zet de paprika’s op 4 borden en doe de rijst er omheen.

 

Eetsmakelijk


Producten Recept .pdf
door Fruta Fresca 1 april 2022
Andijvierolletjes 4 personen
door Fruta Fresca 1 april 2022
Auberginesalade met peper
door Fruta Fresca 1 april 2022
Bietensoep 4 personen
door Fruta Fresca 1 april 2022
Griekse boerensalade 4 personen
door Fruta Fresca 1 april 2022
Griekse tosti 1 persoon
door Fruta Fresca 1 april 2022
Chinese kip uit de wok 4 personen
door Fruta Fresca 1 april 2022
Pastinaak courgette soep 2 personen
door Fruta Fresca 1 april 2022
Smoothie met spinazie 2 personen
door Fruta Fresca 1 april 2022
Wraps met makreel en bietjes 4 personen
Meer posts
Share by: